П`ятниця, 29.03.2024, 12:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Листопад » 16 » Квартири не відключати: у Мінрегіоні уточнили порядок відмови від центрального опалення та постачання гарячої води
14:42
Квартири не відключати: у Мінрегіоні уточнили порядок відмови від центрального опалення та постачання гарячої води

Жителі можуть відключити свої будинки від централізованого опалення та гарячого водопостачання лише за умови, що технічна можливість такого відключення передбачена схемою теплопостачання території, на якій розташований будинок, що затверджується місцевими органами влади.

Таке роз'яснення надало Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон).

Як пояснюють у міністерстві, для вирішення цього питання власник повинен звернутися до міжвідомчої комісії з письмовою заявою про відключення від мереж. Комісія ж розглядає такі документи лише у тому випадку, якщо існує затверджена органом місцевого самоврядування схема розвитку систем теплопостачання населеного пункту.

Причому відключення будинку від централізованого опалення та гарячого водопостачання можна провести лише за рішенням загальних зборів та за згодою всіх власників приміщень у будинку. Окремі квартири будинку відключатися від централізованого опалення та гарячого водопостачання не можуть.

Проект індивідуального (автономного) теплопостачання та відокремлення від центральних мереж складає проектна або проектно-монтажна організація. Після закінченні робіт складається акт про відключення будинку від мереж. У десятиденний термін він подається заявником на затвердження комісії, що є підставою для перегляду сторонами умов договору про надання послуг з централізованого опалення.

У Мінрегіоні наголосили, що якщо під час відключення не були дотримані встановлені правила відключення, такі дії вважаються самочинними, а нарахування плати за централізоване опалення є правомірним.

Нагадаємо, що Кабмін раніше пропонував встановити штрафи за самовільне відключення від централізованих теплових мереж.

За матеріалами: УНИАН
Переглядів: 632 | Додав: diamant_ter | Теги: квартира, Опалення, Відключення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Форма входу
Друзі сайту
ВІЗА В США
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0